Rólam

Baji Anikó vagyok, főállású sürgősségi triage (triázs) és az AKUT Szakasz egészségügyi kommunikációs közösség alapítója.

 
 
73222796_2514918431927863_2164357569483636736_n
 
 
 

“Mindenki egészségügye”

 
Az egészségügyi kommunikáció épp annyira csapatmunka, mint az effektív betegellátás. Csak összetett rendszerben képes hitelesen működni. Alapvető feltétele a rendszerismereten túl, az egészségügyben megszerzett szakmai múlt és jelen, valamit az új trendek szerinti strukturált médiakommunikáció ismerete. 
Őszintén hiszem, hogy “a hiteles egészségügyi kommunikáció a kórházak falai köz született. Ott van otthon, ott van a gyökere”
 

Az AKUT Szakasz 

Az AKUT Szakasz  egy egészségügyi témájú közösségi oldal, amelyet 2015. januárjában alapítottam.  Fontos területek:

  • sürgősségi betegellátás megismertetése,
  • TRIAGE (triázs)
  • STROKE prevenció,
  • prevenció,
  • front- office kommunikáció,
  • szakdolgozói burnout
  • politikamentes szórakoztatás.
  • IG TV
  • Rövidesen videó-chat mindenről, ami egészségügy. A-Verzió 😉
A blog szerves része a médiakommunikációmnak, ahol elsősorban laikus olvasóknak és egészségügyi, illetve egészségügyben dolgozóknak írok.
 
2020-ban, a pandémia kihirdetésének napján elkezdtem írni az Egy triage naplója című sorozatomat, amely itt érhető el. A napló második kötete pedig  itt.
 
2017-ben vittem pályázatra először az AKUT Szakaszt, majd 2019-ben a weboldal elődjét, a C-vágány blogot. A Nekem Szól Egészségértés Díj, egészségügyi szakdolgozó kategóriában mindkét alkalommal díjat nyertem, amelyre nagyon büszke vagyok.  

2020-ban elnyertem a Richter Anna Díjat, ami kétségtelenül a legnagyobb elismerése az eddigi munkámnak. 

A pályázatomról itt olvashatsz bővebben, a díjazásból elkészített prevenciós kisfilmet pedig a RAD youtube csatornáján nézheted meg.
 
 
 

Kedvenc megjelenések:

 

Elviszlek magammal Extra:

D.Tóth Krisztával beszélgettem, amire nagyon szívesen és szeretettel gondolok.
A videót itt találjátok meg. 
DTK-val 2021-ben is találkoztam, amelyben kicsit bővebben beszéltem a “covid igazi mocsok arcáról, amelyet sokáig csak TV-n keresztül láttam én is. A videó a WMN youtube csatornáján látható
 
2020-ban felléphettem a TEDx vörös korongjára, amely nagyon nagy hatással volt rám. először beszéltem nyilvánosság előtt a kiégésemről. 
 
2021 tavasza óta a Rádió Bézs szerkesztő műsorvezetője vagyok. Elég meredek vállalkozás volt elvállalni a kínálkozó lehetőséget, de nagyon megérte. 
 
További oldalak és csoportok:
 
Aktív, netedukációs oldal:
 
Tankórterem, amelyet Dr. Pápai Tiborral közösen alapítottunk 2018-ban. Az egészségügyi pálya iránt érdeklődő, valamint egyéb egészségügyi képzéseken részvevő hallgatók számára kialakított közösségünk bázisa, a Facebookon található, illetve az alábbi weboldalon
Jómagam a kommunikációs hátteret szervezem. Az igazi érdem Dr. Pápai Tiboré, aki elképesztő lelkesedéssel és elszántsággal készíti fel évről évre a hivatásukra készülő ápolókat, asszisztenseket.    
 
Csoportok:
 
ÁLLÁSpont: Egészségügyi álláshirdető csoport.
 
 
MEDIbörze: Egészségügyi adok-veszek csoport.
 
Neked szól : Laikus olvasók számára fenntartott csoport.
 
Passzív oldala:
 
C-vágány , amely 2018 őszén indult el, és egészen 2019 tavaszáig volt aktív. Az oldal rövidesen össze lesz vonva az AKUT Szakasz anyaoldallal.
 
Offline én
 
Szabadidőmben sokat sportolok. Régen kajakozó voltam, aztán az elmúlt és most leginkább futok, bringázok meg néha uszodába is járok…(futottam maratont és sok félmaratont) Tulajdonképpen nem értem, hogy miért nem csináltam még meg az Ironmant 😀 
Szeretek házakat, természetet és egyéb misztikus pillanatokat lencsevégre kapni. Ez is egy önkifejezés, és sajnos vagy hála a jóságosnak, ezen a téren is dübörög bennem a közléskényszer.
40 évesen, egy sorsfordító esemény kapcsán kezdtem el írni, addig nem tudtam, hogy szeretem a közlés ezen formáját.
46 évesen jutottam el először arra pontra, hogy már jobban vonz a média és a kommunikáció, mint az egészségügy. Úgy hiszem, hogy ez az én pályám, itt tudok kiteljesedni és maradandót alkotni.
 
 
Utálom a sütőtököt és élek halok a mákos bejgliért 🙂
 
 
 
 
Baji Anikó
 
Egészségügyi médiakommunikációs szakember
akutszakasz@gmail.com
 
 
 
Ha írsz nekem, akkor kérlek, ne szólíts Kedves AKUT Szakasznak 🙂  Szólíts Ancsának 🙂
 
Egyébként szétszórt vagyok és utálom a rendet, amely ebből a “Rólam” akármiből simán ki is derült 😀 
 

#kétélet

Facebook Comments